Menu Sluiten

Duurzame Evenementen Organiseren

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

90139359013935

More info

tags: Advies Duurzame Leveranciers – Duurzame Evenementen – Duurzame Leveranciers – Duuzame Organisaties – Expert Duurzame Leveranciers – 

Wenst u meer info over duurzame evenementen organiseren kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Duurzame Evenementen Organiseren

deze alleen te gebruiken op plekken waar het echt nodig is, kun je al veel energie besparen. Daarnaast is het belangrijk om apparaten en lichten uit te schakelen wanneer ze niet gebruikt worden, zoals tijdens pauzes of na afloop van het evenement.

H3: Stimuleer duurzaam vervoer
Een groot deel van de CO2-uitstoot bij evenementen komt door het vervoer van bezoekers. Je kunt hier als organisator op inspelen door te kiezen voor een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, maar je kunt ook speciale acties en kortingen aanbieden voor bezoekers die met het openbaar vervoer of op de fiets komen. Zo stimuleer je duurzaam vervoer en vermindert de CO2-uitstoot van je evenement.

H2: Informeer en betrek bezoekers
Een duurzaam evenement organiseren is één ding, maar het is minstens zo belangrijk om bezoekers bewust te maken van de duurzame maatregelen die genomen worden. Informeer hen bijvoorbeeld over de duurzame catering of het gebruik van groene energie. Ook kun je ervoor kiezen om bezoekers te betrekken bij duurzame activiteiten, zoals het planten van bomen of het recyclen van afval.

H1: Maak gebruik van digitale technologieën
Tegenwoordig zijn er veel digitale technologieën die kunnen bijdragen aan duurzame evenementen. Zo kun je ervoor kiezen om een app te gebruiken in plaats van papieren programma´s en flyers. Ook kun je gebruikmaken van digitale tickets en registratiesystemen, wat niet alleen milieuvriendelijker is, maar ook kostenbesparend.

Conclusie:
Het organiseren van duurzame evenementen is een belangrijke stap naar een groenere toekomst. Door de juiste locatie te kiezen, afval te verminderen, duurzame cateraars in te schakelen, energie te besparen, duurzaam vervoer te stimuleren, bezoekers te informeren en digitale technologieën te gebruiken, kan jouw evenement een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak jouw evenement duurzaam!

Title: Tips voor het organiseren van duurzame evenementen

Introductie:
Als evenementorganisator is het belangrijk om rekening te houden met de impact van je evenement op het milieu en de samenleving. Het organiseren van duurzame evenementen speelt hierin een belangrijke rol. In dit artikel geven we je tips en advies over hoe je een duurzaam evenement kunt organiseren. Lees verder en ontdek hoe je jouw evenement groener en milieubewuster kunt maken.

H1: Kies de juiste locatie
Een van de eerste stappen bij het organiseren van een duurzaam evenement is het kiezen van de juiste locatie. Kies bij voorkeur voor een locatie die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, zodat bezoekers minder snel met de auto hoeven te komen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de locatie beschikking heeft over duurzame faciliteiten zoals zonnepanelen, energiezuinige apparaten en waterbesparende maatregelen.

H2: Verminder afval
Evenementen staan vaak bekend om de grote hoeveelheid afval die ze genereren. Om dit te verminderen kun je als organisator verschillende maatregelen nemen. Zo kun je gebruikmaken van herbruikbare materialen en servies in plaats van wegwerpartikelen. Ook kun je ervoor kiezen om bezoekers te stimuleren hun eigen drinkfles mee te nemen en deze bij te vullen op het evenement. Dit bespaart niet alleen afval, maar ook water.

H3: Kies voor duurzame cateraars
Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van een evenement. Door te kiezen voor duurzame cateraars draag je bij aan een groener evenement. Dit houdt in dat de catering gebruikmaakt van lokale en biologische producten, minder voedselverspilling heeft en duurzame verpakkingen gebruikt. Ook kan er gekozen worden voor vegetarische of zelfs veganistische opties, wat bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot.

H2: Denk aan energiebesparing
Energie besparen is een belangrijk aspect van duurzame evenementen. Door te kiezen voor LED-verlichting en


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Duurzame evenementen organiseren

!–StopPubText–>.