Menu Sluiten

Tips Voor Een Duurzaam Evenementenbeheer

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

90139359013935

More info

tags: Herbruikbaar Servies Voor Evenementen – Duurzame Leveranciers – Overzicht Duurzame Leveranciers – Advies Duurzame Leveranciers – Expert Duurzame Leveranciers – 

Wenst u meer info over tips voor een duurzaam evenementenbeheer kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Tips Voor Een Duurzaam Evenementenbeheer

Title: Evenementen Tips Voor Een Duurzaam Evenementenbeheer

Inleiding
Een duurzaam evenementenbeheer is belangrijker dan ooit tevoren. Met de groeiende aandacht voor de impact van evenementen op het milieu en de samenleving, is het essentieel dat evenementen op een duurzame manier worden georganiseerd. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel delen we een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het organiseren van een duurzaam evenement.

Tip 1: Kies een duurzame locatie
De locatie van een evenement kan een grote impact hebben op het milieu. Kies daarom voor een duurzame locatie, zoals een gebouw met een groen certificaat of een locatie die gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dit kan het gebruik van auto´s verminderen en dus ook de CO2-uitstoot. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de locatie beschikt over duurzame voorzieningen, zoals zonnepanelen en regenwateropvang.

Tip 2: Maak gebruik van duurzame materialen
Een groot deel van de afvalproductie van evenementen komt door het gebruik van wegwerpmaterialen. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame materialen, zoals herbruikbare bekers en servies. Ook kun je ervoor kiezen om samen te werken met leveranciers die duurzame producten aanbieden, zoals biologisch afbreekbaar bestek en servetten van gerecycled papier.

Tip 3: Laat je bezoekers bewust meedoen
Bezoekers van een evenement hebben ook een rol in het creëren van een duurzaam evenement. Zorg daarom voor voldoende afvalbakken voor gescheiden afvalinzameling en informeer hen over de duurzame initiatieven die je als organisator hebt genomen. Dit kan hen stimuleren om ook bewuster om te gaan met afval en energieverbruik.

Tip 4: Kies voor duurzame catering
Het is belangrijk om ook bij de catering van het evenement te denken aan duurzaamheid. Kies voor lokaal geproduceerd voedsel, zoals groenten en fruit van boeren uit de regio. Hiermee verklein je de transportafstanden en steun je lokale ondernemers. Daarnaast is het goed om na te denken over vegetarische of veganistische opties, aangezien deze minder belastend zijn voor het milieu.

Tip 5: Beperk energiegebruik
Energie is één van de grootste bronnen van vervuiling bij evenementen. Probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van groene energiebronnen en minimaliseer het gebruik van fossiele brandstoffen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van LED-verlichting en energiezuinige apparatuur.

Bonus tip: Maak gebruik van duurzame promotiematerialen
Bij het organiseren van een evenement hoort vaak ook het verspreiden van promotiemateriaal. Probeer hierbij zoveel mogelijk gebruik te maken van digitale opties, zoals social media en e-mail. Hiermee bespaar je niet alleen papier, maar ook energie en transportkosten.

Conclusie
Het organiseren van een duurzaam evenement vraagt om extra inspanning, maar met de juiste tips en mindset is het goed haalbaar. Door te kiezen voor een duurzame locatie, gebruik te maken van duurzame materialen, bezoekers bewust mee te laten doen, te kiezen voor duurzame catering en energiegebruik te beperken, kun je bijdragen aan een beter milieu en een duurzamere samenleving. Remember: ‘Kleine stappen kunnen grote veranderingen teweegbrengen.’ Hopelijk is dit artikel jouw eerste stap naar een duurzaam evenementenbeheer!

Bron:
https://www.ecofest.be/nl/kennisbank/


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Tips voor een duurzaam evenementenbeheer

!–StopPubText–>.